Het verschil tussen Staffchain, een W&S bureau en een jobboard

Je hebt het wellicht al voorbij zien komen: ‘Staffchain is een wervingspartner’. Maar dit is nog niet voor iedereen even duidelijk. Betekent dit dat Staffchain een traditioneel werving en selectiebureau is? Nee! Een jobboard dan? Nee ook niet! Maar wat houdt ‘wervingspartner’ dan precies in? Dat leggen wij je graag uit!

Om een duidelijke uitleg te geven van wat een wervingspartner is, zullen we eerst vertellen wat een traditioneel wervings- en selectiebureau doet, evenals wat een jobboard inhoudt. We beginnen met het traditionele wervings- en selectiebureau.

Wat is een wervings- en selectiebureau?

Traditionele wervings- en selectiebureaus zijn actief bezig met het vinden van nieuwe teamleden voor jouw organisatie. Ze hanteren vaak het 'no cure, no pay'-principe, wat betekent dat je pas hoeft te betalen als ze daadwerkelijk een nieuwe collega voor je hebben gecontracteerd.

Zij gaan dan ook door tot je een nieuwe collega hebt, omdat zij anders geen vergoeding ontvangen en er veel concurrentie is. Hun werkwijze bestaat uit het actief zoeken, benaderen en selecteren van potentiële kandidaten. Alleen degene die deze selectie doorkomen, worden aan de klant voorgesteld. Daarna komen de kandidaten vaak op gesprek bij de klant. Bevalt dit? Dan is er een match!

Op dat moment wordt van jou als klant verwacht dat je gaat betalen. De hoogte van dit bedrag hangt af van het salaris van jouw nieuwe collega en de overeengekomen vergoedingstarief. Over het algemeen kun je rekenen op een bedrag tussen de €7.500,- en soms wel €15.000,-.

Wervingsstrategie staffchain

Wat is een jobboard?

Wervings- en selectiebureaus maken weer gebruik van een jobboard, een online platform waar organisaties hun vacatures plaatsen. Deze organisaties kunnen zowel wervings- en selectiebureaus als organisaties die hun eigen werving regelen of bijvoorbeeld wervingspartner Staffchain. Aan de andere kant van het jobboard bevinden zich werkzoekenden die op zoek zijn naar nieuwe carrièremogelijkheden. Dit platform brengt werkgevers en werkzoekenden dus samen.

Hoewel het mogelijk is om zelf een jobboard in te zetten, zijn er enkele nadelen aan verbonden. Het kan prijzig zijn voor wat je krijgt, en het vereist ook enige kennis van wervingsprocessen. Je moet zelf de vacaturetekst schrijven en een overtuigende call to action toevoegen om bezoekers van je vacature aan te moedigen om daadwerkelijk te solliciteren. Bovendien zijn er tal van jobboards beschikbaar, en het kan een uitdaging zijn om te bepalen welk jobboard het beste bij jouw vacature past en waar je je budget het meest effectief kunt inzetten. Deze keuze is sterk afhankelijk van de specifieke vacature en kan in de huidige krappe arbeidsmarkt niet altijd even makkelijk zijn.

Wat is een wervingspartner?

We weten dus wat een wervings- en selectiebureau doet en wat een jobboard is. Dan kunnen we nu uitleggen wat een wervingspartner is en wat wij met Staffchain voor jou kunnen betekenen.

"Wervingspartner" betekent dat wij samenwerken mét de klant, in tegenstelling tot een wervings- en selectiebureau, dat vóór de klant werkt, om de ideale kandidaat te vinden. Dat wil zeggen dat de klant zelf de mate van samenwerken bepaalt.

Zo hebben wij verschillende vacaturepakketten, van pakket Standard tot pakket Excellent. Hoe groter het pakket, hoe meer recruitmenttaken Staffchain oppakt. Je kan dus zelf kiezen! Kies je voor werving die je grotendeels nog in eigen hand houdt, of kies je voor Excellent uitbesteding? Waarbij Staffchain voor jou de eerste selecties gaat maken.

Bovendien bieden wij onze diensten aan waarbij we de klant op de hoogte houden van de voortgang, advies verstrekken en onze recruitmentkennis en ervaring delen, inclusief het belang van employer branding. Dit is iets wat een jobboard niet doet. In feite is het juist onze recruitmentexpertise, die essentieel is om de juiste jobboards te identificeren en optimaal te benutten.

Kortom, Staffchain beschikt over de expertise van een traditioneel wervings- en selectiebureau en biedt meer dan alleen een jobboard. Bovendien kunnen we vaak kostenefficiënter zijn dan traditionele wervings- en selectiebureaus, omdat onze klanten de mate van samenwerking zelf kunnen bepalen en omdat wij samenwerken met diverse jobboards.

Wervingspartner Staffchain

Welke keuze maak je nu?

Als je momenteel op zoek bent naar nieuw personeel, raden we je aan om een vacaturepakket te overwegen dat perfect aansluit bij jouw behoeften en budget. Dan sta je er met de werving niet alleen voor!

We bieden ondersteuning in diverse branches/ vacatures, waaronder horeca, commercieel en retail, secretarieel, facilitair en logistiek en meer. Kies het vacaturepakket dat het beste past bij jouw specifieke branche en wensen, en wij helpen je graag bij het vinden van geschikte kandidaten voor jouw vacatures.

Heb je toch nog vragen? Twijfel dan niet en neem contact met ons op, we helpen namelijk graag. Dit kan via info@staffchain.nl of door te bellen naar 085 902 21 00.

Het verschil tussen Staffchain, een W&S bureau en een jobboard
Meer nieuws? Volg ons op social media