Relaxed starten na de zomer: Personeel vinden en werkstress verminderen

Het einde van de zomervakantie nadert, wat betekent dat veel mensen binnenkort weer aan het werk gaan. Tegenwoordig ligt de werkdruk bij sommige bedrijven erg hoog; er zijn te veel taken voor te wéinig personeel. Een gevolg van een hoge werkdruk is werkstress. Werkstress kan gevolgen hebben voor zowel je mentale gezondheid als je fysieke gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan regelmatige hoofdpijn of een burn-out. Werkgevers willen werkstress en de gevolgen daarvan net zo graag voorkomen als hun werknemers. Een werkgever heeft invloed op de werkdruk van zijn werknemers, maar vaak kunnen bepaalde taken niet zomaar geschrapt worden. Een oplossing hiervoor is meer personeel aannemen. Helaas zit hier een prijskaartje aan dat veel werkgevers niet willen betalen.

Wij bij Staffchain zijn van mening dat een gezonde werkdruk de productiviteit van je personeel verbetert. Echter, naarmate de werkdruk toeneemt, lopen werknemers een groter risico op klachten en kunnen ze uiteindelijk niet meer werken.

Werkdruk verminderen

Je moet ervoor zorgen dat je een goede balans vindt als het gaat om werkdruk. Enerzijds wil je als werkgever zo min mogelijk geld aan loonkosten kwijt zijn, en anderzijds wil je ook niet dat je personeel klachten van het werk ervaart. Die klachten gaan namelijk ten koste van de kwaliteit van het werk en kunnen verergeren. Personeel kan uiteindelijk in de ziektewet terechtkomen, wat voor jou als werkgever ook (financiële) gevolgen heeft.

Wil je dit voorkomen? Investeer in extra personeel! Vacatures invullen kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen, maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te ondersteunen met onze veelzijdige vacaturepakketten. Wij zijn geen traditioneel wervingsbureau met een duur prijskaartje, maar jouw wervingspartner.

Maatwerk vacaturepakketten voor een succesvolle zoektocht naar personeel

Onze vacaturepakketten zijn flexibel en op maat gemaakt voor jouw specifieke behoeften. Heb je een kleine onderneming of ben je werkzaam op de HR-afdeling van een grote organisatie, wij staan klaar om je te ondersteunen. Ongeacht of je op dit moment op zoek bent naar vaste medewerkers of professionals op zzp-basis zoekt, wij hebben de oplossing voor jou.

Met onze uitgebreide wervingskanalen zorgen we ervoor dat jouw vacature de juiste mensen bereikt, zodat je de beste kandidaten kunt selecteren voor jouw organisatie.

Dus begin relaxed met het werk na de zomer en schakel onze hulp in bij jouw wervingsproces. En ontdek hoe we samen jouw zoektocht naar geschikt personeel tot een succes kunnen maken.

Relaxed starten na de zomer: Personeel vinden en werkstress verminderen
Meer nieuws? Volg ons op social media