Bereid je voor op de decemberdrukte: begin nu met personeel zoeken!

De feestelijke decembermaand staat voor de deur, en dat betekent drukte voor veel bedrijven. Van Black Friday (24 november) en Sinterklaas tot kerstinkopen, restaurants volgeboekt met dinergasten, en logistieke chaos. Bedrijven staan voor een enorme uitdaging. Om dit goed aan te pakken en je klanten tevreden te houden, is het belangrijk om op tijd te beginnen met het aannemen van nieuw personeel. Wachten tot december is geen goed idee.

Zijn jullie klaar voor al dat extra werk in december?

Consumenten haasten zich naar winkels en webshops om cadeautjes te kopen, feestjes te organiseren en kerstborrels bij te wonen. Dit betekent dat bedrijven het vaak heel druk krijgen bij de bediening in het restaurant of bij het logistieke proces. Maar hoe zorgt een bedrijf ervoor dat het klaar is voor al dat extra werk?

Personeel werven

Begin nu met werven!

Het is verstandig om in deze tijd van het jaar op zoek te gaan naar nieuw personeel en hen voor te bereiden voordat de decemberdrukte begint. Door nu te beginnen, zorg je ervoor dat je team volledig bezet is en kun je je personeelsrooster beter plannen. Hierdoor beschik je over voldoende personeel om klanten te helpen wanneer het extreem druk is, zonder dat je medewerkers overuren moeten draaien of volledig uitgeput raken. Of het nu gaat om restaurantbediening, magazijnmedewerker, administratief medewerker, telefonische helpdeskmedewerker of je bent op zoek naar een manager, het is nu het juiste moment om nieuw personeel aan te trekken.

Tips om op zoek te gaan naar personeel

  • Bepaal aan welke functies je behoefte hebt en welke vaardigheden belangrijk zijn om deze functie goed uit te kunnen voeren tijdens de drukke decembermaand.
  • Begin met het plaatsen van vacatures op relevante platforms, websites en sociale media om potentiële kandidaten aan te trekken.
  • Wacht niet te lang met sollicitatiegesprekken: Zorg ervoor dat je het wervingsproces snel en efficiënt laat verlopen, zodat je snel kunt beslissen, want de arbeidsmarkt is krap en voordat je het weet, is jouw ideale kandidaat al ergens anders aan de slag.

Decembermaand Personeel zoeken

Conclusie

Waarom wachten? Start vandaag nog met je wervingscampagne om nieuw personeel te vinden voor de drukke decembermaand. Ons team staat voor je klaar om je te helpen!

Met onze kostenefficiënte oplossingen en uitgebreide expertise, helpen we je bij het wervingsproces. We kunnen je ondersteunen bij het schrijven van pakkende vacatureteksten, je employer branding versterken, de respons op jouw vacatures vergroten en je begeleiden bij het gehele wervingsproces. En dat allemaal met onze vacaturepakketten, speciaal afgestemd op jouw behoeften.

Jouw kernactiviteiten zijn van groot belang, en wij zorgen ervoor dat je je daarop kunt concentreren. Dan doen wij de wervingscampagne opzetten. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen om je team compleet te maken voor de feestelijke drukte!

Bereid je voor op de decemberdrukte: begin nu met personeel zoeken!
Meer nieuws? Volg ons op social media