Personeel zoeken

Personeel zoeken is één ding. Het juiste personeel vinden is totaal iets anders. Veel bedrijven ervaren moeite met het vinden van de juiste kandidaten voor hun openstaande vacatures. We hebben te maken met een zeer krappe arbeidsmarkt en in een groot deel van de sectoren is er sprake van een personeelstekort. Talenten hebben de werkgevers voor het uitkiezen, en juist dat maakt goed personeel zoeken voor veel ondernemingen een behoorlijke uitdaging. Staffchain helpt jou niet alleen het beste personeel zoeken, maar vindt ook de juiste talenten voor jouw openstaande vacatures.

Het verschil tussen ‘Ik zoek personeel’ en ‘Ik zoek talent’

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar personeel zoeken. Binnen sommige branches is het ook niet per se lastig om personeel te vinden. Toch zit er wel een belangrijk verschil tussen ‘Ik zoek personeel’ en ‘Ik zoek talent’. Voor een aardig deel van de bedrijven geldt namelijk dat personeel nog wel gevonden kan worden, maar dat er geen talent gevonden wordt. Wat is nu het verschil? Wanneer je iemand kunt aannemen die voor 100 procent binnen het profiel valt, die goed past binnen het bedrijf en die de juiste ervaring en / of opleiding heeft voor de baan, dan heb je een talent gevonden. Voldoet iemand niet volledig aan het profiel, maar móet je wel iemand aannemen om de plek te vullen binnen je bedrijf? Dan heb je personeel gevonden. Een belangrijk verschil.

Alleen de beste matches leiden tot het gewenste resultaat

Het gebeurt in deze tijd maar al te vaak dat bedrijven personeel zoeken en eigenlijk uitsluitend personeel vinden dat niet volledig aan het gevraagde profiel voldoet. Dit heeft vaak gevolgen. Iemand heeft bijvoorbeeld een veel langere inwerkperiode nodig of de prestaties blijven achter. Ja, het werk wordt gedaan, maar nee, het gebeurt niet helemaal zoals het wel zou moeten. Het is vaak een kwestie van het glas is half vol of het glas is half leeg. Staffchain gaat niet zomaar personeel zoeken voor jouw bedrijf, maar gaat op zoek naar dé talenten die perfect matchen aan jouw vacature(s).

Personeel zoeken op een unieke manier

Bij Staffchain geloven wij in de maatwerk aanpak en daarmee zorgen wij voor personeel zoeken op een unieke manier. Wij gaan niet zomaar op zoek naar personeel voor jouw bedrijf, maar wij realiseren een proces dat perfect aansluit op jouw behoeften én dat de juiste kandidaat oplevert. Je hebt bij ons de vrijheid om zelf je vacaturepakket samen te stellen. Met een netwerk van maar liefst 965.000 potentiële kandidaten vinden wij de talenten waar jouw bedrijf behoefte aan heeft.

Ik zoek personeel – wat kunnen jullie voor mij doen?

Ben jij op zoek naar personeel dat goed aansluit bij jouw onderneming? Dan vindt Staffchain de juiste kandidaten voor jou. Dit doen wij niet volgens een standaard werkwijze, maar op een manier die goed aansluit bij jouw specifieke behoeften. Wij kunnen jouw personeel zoeken op unieke wijze, waarbij we focussen op het vinden van de beste match. Natuurlijk gaan wij ook graag op zoek naar het personeel dat het best bij jouw openstaande vacatures past. Wil jij meer weten? Bel dan naar 085 – 90 22 100 of stuur een mail naar info@staffchain.nl. Wij informeren en adviseren je graag over de mogelijkheden.

Of bekijk onze vacaturepakketten: