Waarom elk bedrijf een vrijmibo nodig heeft

De Vrijmibo, oftewel de vrijdagmiddagborrel, is een bekend fenomeen in het bedrijfsleven. Gezellig borrelen met je collega’s, spelletjes spelen en elkaar op een andere manier leren kennen. Na een drukke werkweek vol deadlines en klagende mensen is het heerlijk om even te ontspannen, toch? Niet iedereen lijkt echter enthousiast te worden van de vrijmibo. Sommigen gaan liever meteen naar huis zodra het weekend begint. In deze blog willen wij aangeven waarom het goed is om toch nog even op kantoor te blijven en voor werkgevers om leuke vrijmibo's te organiseren.

Waar is de vrijmibo goed voor?

De vrijmibo is leuk, gezellig en verhoogt het werkplezier! Ook leer je jouw collega's op een andere manier kennen. Tijdens de vrijmibo gaat het niet over doelstellingen die behaald moeten worden, aankomende deadlines of feedback waardoor je je taken beter kunt uitvoeren. Het gaat over het weekend en wat jouw collega's graag in hun vrije tijd doen.

Daarnaast worden er tijdens de vrijmibo ook verrassende verhalen gedeeld die je nooit van die stille collega had verwacht. En voor werkgevers geldt: meer werkplezier leidt tot meer betrokken werknemers. Als je met plezier naar je werk gaat en er een goede onderlinge band is tussen collega's, zullen uiteindelijk ook de resultaten verbeteren. Het creëert dus een win-winsituatie waarin werknemers tevreden blijven, de goede sfeer behouden wordt en ze minder snel geneigd zijn om op zoek te gaan naar een andere baan.

Ideeën voor de vrijmibo

Er zijn genoeg mogelijkheden om van de vrijmibo een succes te maken. Ben je inspiratieloos (omdat het inmiddels vrijdagmiddag is)? Geen paniek! Hieronder hebben we een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet:

  • Zorg voor hapjes en (alcoholvrije) drankjes;
  • Speel spelletjes (30 seconds, Toepen, FIFA-toernooi);
  • Organiseer een pubquiz;
  • Huur een karaokeset;
  • Zet vrolijke muziek op;
  • Ga naar buiten! (of naar de kroeg);
  • En bij mooi weer, zet de BBQ aan;
  • Als iedereen blijft hangen, bestel pizza's;
  • Begin op tijd!

Het laatste idee kan jou en je collega's overhalen om toch aan te sluiten bij de vrijmibo. Want hoe fijn is het als je onder werktijd kunt borrelen? Dan blijf je toch nog even op kantoor hangen. En laten we eerlijk zijn, hoe productief ben jij eigenlijk op vrijdagmiddag tussen 4 en 5 uur? Dus begin gewoon op tijd met die vrijmibo.Vrijmibo Staffchain

Ontdek de vacatures!

Wist je dat wij op dit moment hele leuke vacatures beschikbaar hebben? En niet onbelangrijk, onze opdrachtgevers weten ook precies hoe je een gezellige vrijmibo organiseert en uiteraard leuke teamuitjes regelt. Neem gerust een kijkje bij onze vacatures.

En nu?

Nu is het tijd om je laptop dicht te klappen, computer uit te doen en samen te proosten. Fijn weekend!

Waarom elk bedrijf een vrijmibo nodig heeft
Meer nieuws? Volg ons op social media