Stop met zoeken naar het schaap met vijf poten en richt je op competenties

Als wervingspartner weten we dat werkgevers vaak op zoek zijn naar de ideale kandidaat voor een functie. Het schaap met de 5 poten is een veelgebruikte uitdrukking om deze perfecte kandidaat te beschrijven.

Maar waarom is het zo moeilijk om dit schaap met de 5 poten te vinden? Het antwoord is simpel: omdat het niet bestaat. Als werkgevers blijven vasthouden aan het idee van een perfecte kandidaat, wordt het vinden van de juiste persoon moeilijker. Het is belangrijk om te begrijpen dat elke kandidaat zijn of haar eigen vaardigheden en talenten heeft, die waardevol kunnen zijn voor de functie. Het is dus van belang om open te staan voor verschillende kandidaten en hun unieke eigenschappen te waarderen.

"Investeren in de ontwikkeling van personeel en kandidaten met potentie: de sleutel tot groei in elke functie."


Het is begrijpelijk dat werkgevers op zoek zijn naar de beste kandidaat, maar het probleem is dat sommige werkgevers hierdoor onrealistische verwachtingen hebben. In plaats van het zoeken naar het schaap met de 5 poten, moeten werkgevers een duidelijk beeld hebben van de competenties die ze zoeken in een kandidaat en zich moeten richten op het vinden van kandidaten die deze eigenschappen bezitten. Werkgevers moeten bereid zijn om te investeren in de ontwikkeling van hun personeel en te kijken naar kandidaten die potentie hebben om te groeien in de functie.

In de huidige arbeidsmarkt is het vinden van de juiste kandidaat geen gemakkelijke taak. Werkgevers willen graag iemand die niet alleen aan de eisen voldoet, maar ook in de bedrijfscultuur past en de juiste werkethiek heeft.

"Unieke competenties: waardevol voor functie en bedrijf."

Schaap met de 5 poten Staffchain Wervingspartner

Werkgevers die vasthouden aan de illusie van het schaap met de 5 poten beperken zichzelf bij het vinden van de juiste kandidaat. Het is van belang om te beseffen dat elke kandidaat unieke competenties heeft die waardevol kunnen zijn voor de functie en het bedrijf. Naast het CV is ook het verhaal achter de kandidaat belangrijk.

Het vinden van de juiste kandidaat is cruciaal voor het succes van een bedrijf. Als Staffchain begrijpen we dat dit een uitdaging kan zijn en daarom bieden we onze expertise aan om te helpen bij het vinden van de perfecte match. Onze recruitment- en marketingvaardigheden stellen ons in staat om sollicitanten te bereiken en te overtuigen om te solliciteren. Bovendien werken we zonder dure werving- en selectiekosten, waardoor je geld bespaart en tegelijkertijd een nieuwe wervingservaring krijgt.

Neem gerust contact met ons op om te ontdekken hoe we als wervingspartner kunnen helpen bij het invullen van de openstaande vacatures en het vinden van de ‘Schaap met de 4 poten’.

Stop met zoeken naar het schaap met vijf poten en richt je op competenties
Meer nieuws? Volg ons op social media