Nieuw personeel gezocht: zelf doen of uitbesteden?

Is er een vacature vrijgekomen binnen jouw organisatie? Of het nu gaat om het vertrek van een werknemer of de behoefte aan nieuw personeel vanwege de groei van je organisatie, één ding is zeker - je hebt een nieuwe medewerker nodig. Maar waar moet je beginnen met je zoektocht naar nieuw personeel?

 Welke stappen moet je nemen?  Welke middelen heb je nodig?   Waar moet je de vacature plaatsen?  En niet te vergeten, wat zijn de kosten? Is het misschien beter om de zoektocht naar nieuw personeel uit te besteden?

De keuze tussen zelf zoeken of uitbesteden?

Het vinden van geschikt personeel kan een uitdagende en tijdrovende taak zijn wanneer je nieuw personeel zoekt. 
Je hebt verschillende mogelijkheden.

  1. Zelf op zoek gaan naar een nieuwe collega.
  2. Het vinden van de ideale kandidaat uitbesteden aan een recruitmentbureau.
  3. De tussenoplossing... Staffchain

Als je ervoor kiest om zelf op zoek te gaan naar een nieuwe collega, heb je het voordeel dat je precies weet wat je zoekt. Maar zelf zoeken brengt ook kosten met zich mee. Het plaatsen van een vacature op verschillende jobboards kan variëren van €99 tot €500 per vacature, en bovendien vergt het veel tijd en onderzoek om de meest geschikte jobboards te vinden.

En als je eindelijk de vacature hebt geplaatst, dan komen er weinig of geen reacties op de vacature of dat er geen geschikte kandidaat tussen zit. Waardoor een actieve zoektocht naar kandidaten noodzakelijk kan zijn. 

Het inschakelen van een recruitmentbureau kan ook een optie zijn, maar dit brengt vaak aanzienlijke kosten met zich mee. Hoewel ze meestal werken volgens het 'no cure, no pay' principe, kunnen de vergoedingen bij plaatsing hoog oplopen, tot wel €10.000 voor het vinden van een nieuwe collega. Bovendien is er geen garantie dat de nieuwe collega ook daadwerkelijk blijft.

Het is belangrijk om bovenstaande overwegingen in gedachten te houden bij het bepalen van de beste aanpak voor het vinden van een nieuwe collega.

Staffchain: de ideale oplossing voor nieuw personeel gezocht

Gelukkig is er een tussenoplossing: Staffchain. Als wervingspartner springen wij in het gat tussen eigen werving en uitbesteding. Samen met jou vinden we die perfecte nieuwe collega! Wij zijn jouw virtual recruiter!

Als jouw wervingspartner bieden wij de expertise en ervaring van ons team. We begrijpen de dynamiek van de arbeidsmarkt en hebben toegang tot een uitgebreid netwerk van kandidaten. We weten waar we moeten zoeken en hoe we de beste talenten kunnen aantrekken die perfect passen bij jouw organisatie. We gebruiken verschillende kanalen, waaronder online vacaturebanken, social media en ons eigen netwerk.

Wij kunnen je bijvoorbeeld helpen door de vacaturetekst voor je te (her)schrijven en deze op ongeveer 20 relevante jobboards te plaatsen en premium plaatsingen op de grootste jobboards van Nederland. Vervolgens ontvang jij de sollicitaties en neem je zelf de werving in handen. Je benadert de kandidaten en voert gesprekken om ze te beoordelen. Dit alles is al mogelijk met ons Standard Pakket van € 999,-, wat zelfs voordeliger is dan wanneer je de werving volledig zelf zou doen!

Daarnaast beschikken wij over de expertise van een recruitmentbureau, waardoor je ook kunt kiezen voor werving met selectie met ons vacaturepakket Excellent. In dat geval doen wij de eerste selectie en doen wij zelfs een sollicitatieboost.

Ons aanbod bestaat uit verschillende vacaturepakketten, zodat je de aanpak kunt kiezen die het beste bij jou past. Ben je benieuwd naar onze vacaturepakketten? Bekijk dan via onderstaande button onze vacaturepakketten:

Heb je verder nog vragen? Neem dan contact met ons op via 085 902 2100 of stuur een e-mail naar info@staffchain.nl.

Nieuw personeel gezocht: zelf doen of uitbesteden?
Meer nieuws? Volg ons op social media