Er is een sollicitatie binnen! Hoe snel moet ik reageren?

De krapte in de arbeidsmarkt houdt in het eerste kwartaal van 2023 nog steeds aan en volgens de SCP is de verwachting dat dit nog wel twee decennia aanhoudt. Voor elke 100 werkzoekenden staan er volgens de laatste cijfers van het CBS 123 vacatures open.

Oftewel, werkgevers moeten een sterke wervingsstrategie hebben.

De kandidaat van 2023 zit in een luxepositie. Zij kunnen kritisch zijn en hebben vaak een keuze welke vacature zij willen vervullen. Het gaat niet meer alleen om de inhoud van de functie, maar ze kijken steeds meer naar wat de organisatie nog meer te bieden heeft.

Wervingsstrategie Staffchain

Er is een sollicitatie binnen! Hoe snel moet ik reageren?

Het antwoord op deze vraag is simpel: zo snel mogelijk!

Lukt het niet om meteen contact op te nemen met de kandidaat? Probeer dan in ieder geval dezelfde dag nog wel te reageren met bijvoorbeeld een kort mailtje. Pak snel door, want dat doet de kandidaat ook en dat verlangt het momenteel ook van de werkgever. En de kans is groot dat de kandidaat ook ergens anders heeft gesolliciteerd en dus bij een andere werkgever uitgenodigd kan worden. Sla toe voordat de kandidaat weg is!

Overige redenen waarom je snel moet reageren op kandidaten:

Naast dat de kandidaat weggekaapt kan worden door een andere organisatie, zijn er meer redenen om snel te reageren.

  • Zo voelt de kandidaat zich gewaardeerd bij een snelle reactie, omdat je de sollicitatie serieus neemt.
  • Daarnaast wil de kandidaat zo snel mogelijk die nieuwe baan vinden. En jij wil als werkgever zo snel mogelijk de open vacature invullen. Snelheid in het handelen is hierbij van belang. Heeft een kandidaat een opzegtermijn van één maand en wordt het huidige contract op 1 april opgezegd, dan kan de kandidaat pas 1 juni starten.
  • Bovendien plaats je de kandidaat met een snelle reactie meteen in het sollicitatieproces. De kandidaat gaat zich voorstellen hoe het is om bij jouw organisatie te werken. Hierdoor blijf je top of mind bij de kandidaat.
  • En heeft er een kandidaat gesolliciteerd, maar zie je geen match? Dan is het alsnog netjes om dit snel af te handelen en de kandidaat niet in spanning te laten wachten.

Wist je dat Staffchain de snelheid van het sollicitatieproces in de gaten kan houden.

Zoals je weet zijn wij een wervingspartner en werken wij samen met jou om de ideale kandidaat te vinden en jou te helpen met jouw wervingsstrategie. Met de verschillende vacaturepakketten bepalen we de mate van samenwerking.

✔ Je kunt zelf de CV’s van sollicitanten screenen.
✔ Je kunt zelf contact met kandidaten opnemen om hen uit te nodigen voor een gesprek of eventueel af te wijzen.

Hierbij zal je zelf de snelheid van het sollicitatieproces in de gaten moeten houden.

Maar als je kiest voor ons vacaturepakket Excellent, dan zullen wij deze taken op ons nemen. Alle kandidaten die bij ons binnenkomen (zowel via solliciteren als headhunten) zullen wij screenen en intaken voor ze bij jou in de inbox komen. Te vergelijken met de traditionele werving en selectie, maar dan kost het je bij ons geen duizenden euro’s. Klinkt goed toch?! 😊

Welke keuze maak je nu?

Als jij nu op zoek bent naar nieuw personeel adviseren wij je om een vacaturepakket aan te schaffen dat het beste bij jouw wensen en budget aansluit. Dan sta je er met de werving niet alleen voor!

Heb je vragen over de snelheid van het reageren op kandidaten of de hulp die Staffchain jou kan bieden bij jou wervingsstrategie? Neem dan contact met ons op via info@staffchain.nl of door te bellen naar 085 902 21 00. Ook kun je direct een afspraak inplannen via ons formulier.

Er is een sollicitatie binnen! Hoe snel moet ik reageren?
Meer nieuws? Volg ons op social media