Aantal vacatures blijft toenemen

De spanning op de arbeidsmarkt is in het derde kwartaal van 2019 afgenomen, maar blijft hoog. De verruiming van de arbeidsmarkt is toe te schrijven aan een toename van de werkloosheid. Het aantal werklozen groeide namelijk sterker dan het aantal vacatures. Dit komt voor een groot deel doordat meer mensen begonnen met zoeken naar werk en er minder werk vonden. Het aantal banen nam eveneens toe, maar minder sterk dan in voorgaande kwartalen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de arbeidsmarkt.

Voor het eerst in 5,5 jaar steeg de werkloosheid van het ene op het andere kwartaal. Toch bleef in september het aantal openstaande vacatures stijgen. Het aantal openstaande vacatures blijft al zes jaar lang elk kwartaal stijgen. En er werden nog nooit zoveel vacatures vervuld als in het laatste kwartaal van dit jaar.

Ook bij Staffchain hebben wij gelukkig weer een aantal leuke vacatures kunnen vullen. Maar we hebben er ook nog een aantal open staan die wij met alle plezier graag willen invullen. Misschien wel met jou? Kijk snel op onze vacaturepagina!

Aantal vacatures blijft toenemen
Meer nieuws? Volg ons op social media