Carnaval

Carnaval…. Even een paar dagen in een hele andere wereld. Voor de een is het een week om naar uit te kijken, terwijl een andere het feest graag aan zich voorbij laat gaan.

Carnaval is voor mij een lang weekend naar muziek luisteren waarvan ik nooit heb begrepen waarom dat ‘’hits’’ zijn geworden, maar gelukkig ben ik niet heel scherp op die momenten. Een lang weekend in Den Bosch waarbij je niet hoeft na te denken hoe je er uit ziet, want heel eerlijk…. Of je je nou 2 uur of 2 minuten voor de spiegel hebt gestaan: niemand die het verschil ziet. Ik houd van deze nuchterheid, het plezier dat iedereen heeft en de zorgen die iedereen tijdens deze dagen thuis laat. Je kunt wel zeggen dat ik van Brabant houd!

Maarja… Dan is de tijd toch aangekomen dat ik voor het eerst geen carnaval ga vieren. Gelukkig is het kantoor waar ik werk gevestigd in de Betuwe, waardoor ik geen feestende mensen of confetti langs zie lopen. Zodra ik naar buiten kijk zie ik weilanden met een aantal schaapjes en koeien. Doet mij ook goed hoor… Maar ik houd ook van de drukte! Mijn collega’s proeven nog wel iets van dit feestje, want zij gaan gezellig naar de optocht en naar de kroeg! Ik wens jullie heel veel plezier en denk eraan… Maandag fris en fruitig op het werk!

Maar wat ga ik dan doen? Ja hoor, ik ga voor de eerste keer skiën. Mijn vriend skiet al jaren dus ik moest er een keer aan geloven. De privéles staat al geboekt, maar heel veel vertrouwen heb ik er niet in. Voor de mensen die de familie Van der Korput niet kent; skiën is niets voor ons. Wij zijn een tikkeltje lomp al zeg ik het zelf. Maar wie weet heb ik nog ergens een verborgen talent? Mijn vriend staat helaas met de hele filmploeg al klaar om mijn gestuntel vast te leggen.
Even zonder alle gekkigheid.

Als echte Brabander die carnaval dit jaar aan haar voorbij laat gaan geef ik je hierbij een aantal tips om een onvergetelijke carnaval te hebben:

  • Drink vooral lekker veul deze dagen, maar doe geen dingen waar je spijt van krijgt!
  • Wees niemand tot last met je zatte harses;
  • Denk even niet aan #healthy #fitgirl #fitboy, maar laat je lekker gaan;
  • Ga op tijd naar huis om je roes uit te slapen want morgen gaat het feestje weer verder!
  • Ken je vrienden. Heb je een vriend of vriendin die niet normaal kan doen als hij of zij gedronken heeft? Vertel hem of haar dan dat hij of zij beter op wintersport kan gaan. EN NEE DIT HEEFT NIETS TE MAKEN MET DAT IK DIT JAAR OP WINTERSPORT GA.
  • Toch een dikke kater? Drink dan zodra je opstaat 3 glazen water en eet een gebakken ei, of 3 met brood. En weer door!

Ik wens iedereen een hele fijne carnaval, doe voorzichtig tijdens carnaval en wintersport en vooral: geniet, laat je zorgen thuis en maak plezier!  

 

Janneke van der Korput
Manager Recruitment bij Staffchain