Kun je door de ov-staking niet op je werk komen?

Op dinsdag 28 mei staakt het openbaar vervoer. Dat is lastig als je afhankelijk bent van dit openbaar vervoer, maar je mag niet zomaar wegblijven. Je bent er namelijk zelf verantwoordelijk voor hoe je op je werk verschijnt. Wel kan het zijn dat je werkgever je een thuiswerkdag geeft, maar overleg dit wel! Door de Wet Flexibel werken heb je namelijk recht om een verzoek tot thuiswerken in te dienen. Goedkeuring is voor de werkgever niet verplicht, maar een eventuele afwijzing moet wel schriftelijk onderbouwd worden.

Thuiswerken niet mogelijk

Bij sommige beroepen is het helaas niet mogelijk om thuis te werken. Ook in die gevallen geldt dat overleggen met je leidinggevende het beste is om te doen. Maar wij geven je wel een paar suggesties die je eventueel kunt doen!

  • Neem een verlofdag. Sowieso wel een keer lekker toch?
  • Probeer een collega te vinden die met de auto naar het werk gaat;
  • Niet alle openbaar vervoersmogelijkheden liggen plat. Check dus van te voren goed welke treinen en bussen niet rijden en welke wel;
  • Vraag je werkgever om compensatie voor andere vervoersmogelijkheden.

Maar het mooiste zou natuurlijk zijn als je deze omwegen allemaal niet hoeft te nemen en gewoon lekker met de fiets naar het werk kunt. Trek wel een regenpak aan, want het wordt slecht weer.....!!

Kun je door de ov-staking niet op je werk komen?
Meer nieuws? Volg ons op social media