Het beroep koning(in), een prinsheerlijke baan of toch niet?

Dit jaar wordt onze koning 53 jaar oud en is dan intussen alweer 7 jaar koning van ons mooie land. Maar hoe zit dat eigenlijk met het beroep 'koning'? Gelden er andere regels voor een koning en aan wat voor salaris kun je denken bij dit beroep? 

Sinds 30 april 2013 is Willem-Alexander der Nederlanden onze koning en heeft hij het stokje uitgevoerd van (intussen) prinses Beatrix. Nu krijgen we via media weleens een blik in het leven van onze koning, maar we blijven natuurlijk een beetje nieuwsgierig naar hoe het is: koning of koningin zijn. En vanuit onze kennis van de werving vak waren we ook welkom nieuwsgierig, welke arbeidsvoorwaarden kun je verwachten bij dit unieke beroep?

Het gevaarlijkste beroep ter wereld

Je kan het je tegenwoordig misschien niet meer voorstellen, maar wist je dat het beroep van koning (in) historisch gezien het gevaarlijkste beroep ter wereld is? Tussen 600 en 1800 liepen koningen in Europa zelfs meer risico te sneuvelen dan soldaten in het leger! De Volkskrant heeft hier in 2013  een interessant artikel  over geschreven. 

Gelukkig loopt onze koning nu een stuk minder risico en ziet zijn genomen pakket en ook heel anders uit anno 2020. Als koning is Willem-Alexander het staatshoofd van ons land en hiermee automatisch voorzitter van de Raad van State. Concreet benoemt hij onze ministers en staatssecretarissen en zet hij (handt met de minister) een handtekening onder wetten en besluiten die door onze regering worden doorgevoerd. Maar de minister draagt ​​hierbij de verantwoordelijkheid.

Salaris, vacatures en je baankans als koning

Helaas, we hebben echt maar één staatshoofd nodig in ons land. En je komt hier ook alleen maar voor in aanmerking als je een wettelijke erfgename bent van de huidige Koning. Dus wij raden aan toch een andere richting te kiezen. Maar dat maakt het niet minder leuk je even in te lezen in dit unieke beroep. En welke eigenschappen bijvoorbeeld belangrijk zijn als Koning. Dit lees je allemaal terug op www.nationaleberoepengids.nl/koning

Best leuk toch? En je vindt op nationaleberoepengids.nl informatie over ieder beroep dat je maar kunt bedenken, dus ook nog eens heel nuttig als je jouw droom om koning (in) te worden los gelaten. Ben je op zoek naar een nieuwe baan en wil je interessante vacatures in je mail ontvangen? Schrijf je in voor onze database en klik hier .

Het beroep koning(in), een prinsheerlijke baan of toch niet?
Meer nieuws? Volg ons op social media