Waarom elk bedrijf een vrijmibo nodig heeft

De Vrijmibo, oftewel de vrijdagmiddag-borrel, een bekend fenomeen in het bedrijfsleven. Gezellig borrelen met je collega’s, spelletjes spelen en elkaar op een andere manier leren kennen. Heerlijk na een drukke werkweek vol deadlines en klagende mensen… toch? Niet iedereen lijkt echter vrolijk te worden van de vrijmibo. Het is weekend, dan ga je toch meteen naar huis? In deze blog willen wij aangeven dat het goed is toch nog even op kantoor te blijven. En voor de werkgevers: zorg ervoor dat je leuke vrijmibo’s organiseert!

De vrijmibo, terug van weggeweest!

De vrijmibo is aan het terugkomen! Tijdens corona is dit begrip een beetje naar de achtergrond verschoven. Zelfs de naam is vervangen door ‘’quarantaineborrel’’. Dat klinkt zelfs als een verplichting. Maar goed, corona, iedereen ging thuiswerken en de vrijmibo zakte weg uit het bedrijfsleven. Al zijn er ook organisaties die creatief waren en de vrijmibo online deden. Wat juist goed is in tijden dat je jouw collega’s weinig ziet. Of als je sommige collega’s nog niet eens ontmoet hebt…

Waar is de vrijmibo goed voor?

Je hebt hierboven al een aantal voordelen kunnen lezen. De vrijmibo is leuk, gezellig en verhoogt het werkplezier! Ook leer je jouw collega’s is op een andere manier kennen. Het gaat tijdens de vrijmibo niet over de doelen die behaald moeten worden, deadlines die eraan zitten te komen en de feedback waardoor jij nét wat beter jouw taken uit zou kunnen voeren. Het gaat over het weekend, wat vinden jouw collega’s leuk om te doen in hun vrije tijd. En natuurlijk: wilde verhalen die je nooit bij die stille collega had verwacht. En voor de werkgevers: meer werkplezier zorgt voor meer betrokken werknemers. Met meer plezier naar je werk gaan en een betere onderlinge band tussen collega’s gaan de resultaten uiteindelijk ook weer omhoog. Een win win situatie dus!

Ideeën voor de vrijmibo

Er zijn genoeg opties om de vrijmibo tot een succes te maken. Ben je inspiratieloos (omdat het inmiddels wel vrijdagmiddag is)? Geen paniek! Wij hebben hieronder een aantal ideeën voor jou op een rijtje gezet:

  • Zorg voor hapjes en drankjes;
  • Speel spelletjes (30 seconds is volgens onze bondscoach een groot succes!);
  • Organiseer een pubquiz;
  • Huur een karaokeset;
  • Zet vrolijke muziek op;
  • Ga naar buiten! (of naar de kroeg);
  • Begin op tijd.

Het laatste idee kan jou en je collega’s overhalen om toch aan te sluiten bij de vrijmibo. Want hoe chill is het als je onder werktijd kan borrelen? Dan blijf je toch nog even op kantoor hangen. En zeg nou zelf, hoe productief ben jij eigenlijk op vrijdagmiddag tussen 4 en 5? Gewoon op tijd beginnen dus met die vrijmibo.

En nu?

Nu is het tijd om de laptop dicht te klappen en samen te proosten. Fijn weekend!

Waarom elk bedrijf een vrijmibo nodig heeft
Meer nieuws? Volg ons op social media