Hoe snel moet je als werkgever reageren op kandidaten?

De rollen zijn omgedraaid! Door de krappe arbeidsmarkt die in 2022 nog steeds aan zal houden zijn de kandidaten in het voordeel. Voor elke 100 werkzoekenden staan er volgens de laatste cijfers van het CBS 126 vacatures open. Oftewel, werkgevers moeten sterk met elkaar concurreren voor de ideale kandidaat. En de kandidaat zelf zit in een luxepositie. Zij kunnen kritisch zijn en hebben vaak een keuze welke vacature zij willen vervullen.

Er is een sollicitatie binnen! Hoe snel moet ik reageren?

Het antwoord op deze vraag is simpel: zo snel mogelijk! Lukt het niet om meteen contact op te nemen met de kandidaat? Probeer dan in ieder geval dezelfde dag nog te reageren. Pak snel door, want dat doet de kandidaat ook. En de kans is groot dat de kandidaat ook bij een andere werkgever uitgenodigd gaat worden. Dus sla toe voordat de kandidaat weg is!

Overige redenen waarom je snel moet reageren op kandidaten

Naast dat de kandidaat weggekaapt kan worden door iemand anders zijn er nog een aantal redenen om snel te reageren.

  • Zo voelt de kandidaat zich gewaardeerd bij een snelle reactie, omdat je de sollicitatie serieus neemt en snel wil opvolgen.
  • Daarnaast wil de kandidaat zo snel mogelijk die nieuwe baan vinden. En jij wil als werkgever zo snel mogelijk de open vacature invullen. Snelheid in het handelen is hierbij van belang. Heeft een kandidaat een opzegtermijn van één maand en wordt het huidige contract op 1 maart opgezegd, dan kan de kandidaat pas 1 mei starten.
  • Bovendien plaats je de kandidaat met een snelle reactie meteen in het sollicitatieproces. De kandidaat gaat zich voorstellen hoe het is om bij jouw organisatie te werken. Hierdoor blijf je top of mind bij de kandidaat.
  • En heeft er een kandidaat gesolliciteerd, maar zie je geen match? Dan is het alsnog netjes om dit snel af te handelen en de kandidaat niet in spanning te laten wachten.

Reageren op kandidaten met wervingspartner Staffchain

Zoals je weet zijn wij een wervingspartner en werken wij samen met jou om de ideale kandidaat te vinden. Met de verschillende vacaturepakketten bepalen we de mate van samenwerking. Zo kan je ervoor kiezen om zelf de CV’s van sollicitanten screent of dat je dat door ons laat doen.

En met de snelheid van reageren in het achterhoofd: je kan er ook voor kiezen om zelf contact met kandidaten op te nemen en hen uit te nodigen op gesprek of af te wijzen. Hierbij zal je zelf de snelheid van het sollicitatieproces in de gaten moeten houden. Of je vraagt assistent recruiter van Staffchain aan waardoor wij deze taken op ons nemen. Wij zijn 24/7 bezig met het opvolgen van kandidaten, waardoor deze snelheid gegarandeerd wordt.

Vragen?

Heb je nog vragen over de snelheid van het reageren op kandidaten of de hulp die Staffchain kan bieden? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar 085 902 21 00.

Hoe snel moet je als werkgever reageren op kandidaten?
Meer nieuws? Volg ons op social media