Het verschil tussen Staffchain, een W&S bureau en een jobboard

Je hebt het wellicht al voorbij zien komen: ‘Staffchain is een wervingspartner’. Maar dit is nog niet voor iedereen even duidelijk. Betekent dit dat Staffchain een traditioneel werving en selectiebureau is? Nee! Een jobboard dan? Nee ook niet! Maar wat houdt ‘wervingspartner’ dan precies in? Dat leggen wij je graag uit!

Wat is een werving en selectiebureau?

Om goed uit te leggen wat een wervingspartner is, zullen we eerst bespreken wat een traditioneel werving en selectiebureau doet en wat een jobboard is. Te beginnen met de W&S.

Traditionele werving en selectiebureaus gaan actief op zoek naar een nieuwe collega voor jouw organisatie. Hierbij werken zij vaak op ‘no cure, no pay’ basis. Oftewel, je betaalt pas al je via hun een nieuwe collega gecontracteerd hebt.

Zij gaan dan ook door tot je een nieuwe collega hebt, omdat zij anders niks verdienen en de concurrentie hoog is. Hun werkwijze bestaat uit het zoeken, benaderen en selecteren van kandidaten. Degene die deze selectie doorkomen worden aan de klant voorgesteld. Daarna komen de kandidaten vaak bij de klant op bezoek. Bevalt dit? Dan is er een match!

Op dat moment moet je als klant pas gaan betalen. Dit bedrag hangt af van het salaris van jouw nieuwe collega en de afspraak van de fee die gemaakt is. Maar je kan rekening houden met een bedrag van zo’n €7.500,- tot soms wel €15.000,-.

Wat is een jobboard?

Een jobboard wordt weer gebruikt door werving en selectiebureaus. Dit is een online marktplaats waar vacatures op gezet worden door organisaties. Deze organisaties kunnen werving en selectiebureaus zijn, organisaties die dit zelf oppakken of bijvoorbeeld wervingspartner Staffchain. En aan de andere kant van een jobboard komen werkzoekenden terecht om hun nieuwe baan te zoeken. Werkgever en werkzoekenden worden hier dus bij elkaar samengebracht.

Een jobboard kan je zelf al makkelijk inzetten. Echter is het nadeel hiervan dat dit vaak al best prijzig is voor wat je krijgt. En enige recruitmentkennis is ook benodigd. Je schrijft zelf de vacaturetekst en voegt een call to action toe om de bezoekers van jouw vacature ook daadwerkelijk te laten solliciteren. Daarnaast zijn er meerdere jobboards. Het is even uitzoeken welke je het beste kunt gebruiken en waar je jouw budget het beste op in kan zetten. Dit verschilt per vacature en is in deze krappe arbeidsmarkt niet altijd even makkelijk.

Wat is een wervingspartner?

We weten dus wat een werving en selectiebureau doet en wat een jobboard is. Dan kunnen we nu uitleggen wat een wervingspartner is en wat wij met Staffchain voor jou kunnen betekenen.

Wat ‘wervingspartner’ wil zeggen is dat wij samenwerken mét de klant i.p.v. vóór de klant zoals een werving en selectiebureau, om aan de ideale kandidaat te komen. Dat wil zeggen dat de klant zelf de mate van samenwerken bepaalt. Zo hebben wij verschillende vacaturepakketten, van pakket Basic tot pakket Premium. Hoe groter het pakket, hoe meer recruitmenttaken Staffchain oppakt. Je kan dus zelf kiezen! Kies je voor werving die je grotendeels nog in eigen hand houdt, of kies je voor premium uitbesteding? Waarbij Staffchain voor jou gaat headhunten.

Daarnaast bieden wij service aan door de klant op de hoogte te stellen van de gang van zaken, geven wij advies en delen wij onze recruitmentkennis en ervaring. Wat een jobboard weer niet doet. Daar heb je juist deze recruitmentkennis voor nodig om de juiste jobboards te gebruiken en maximaal te benutten.

Kortom, Staffchain heeft de kennis en kunde in huis van een traditioneel werving en selectiebureau. En biedt meer dan een jobboard. Ten slotte kunnen wij een stuk voordeliger zijn dan traditionele werving en selectiebureaus. Doordat je als klant zelf de mate van samenwerken bepaalt en doordat wij zelf weer met verschillende jobboards samenwerken.

Welke keuze maak je nu?

Als jij nu op zoek bent naar nieuw personeel adviseren wij je om een vacaturepakket aan te schaffen dat het beste bij jouw wensen en budget aansluit. Dan sta je er met de werving niet alleen voor!

Heb je toch nog vragen? Twijfel dan niet en neem contact met ons op, we helpen namelijk graag. Dit kan via [email protected] of door te bellen naar 085 902 21 00. Ook kun je direct een afspraak inplannen via ons formulier.

Het verschil tussen Staffchain, een W&S bureau en een jobboard
Meer nieuws? Volg ons op social media