De zoektocht naar een nieuwe collega: zelf doen of uitbesteden?

Paniek! Er komt een plek vrij in jouw organisatie! Die ene uitstekend presterende werknemer heeft een nieuwe baan gevonden. Of misschien zijn jullie als organisatie wel heel hard aan het groeien en is er ruimte voor nieuw personeel. In ieder geval, je heb een nieuwe werknemer nodig. Tijd om een plan te bedenken hoe jullie dit gaan doen. Welke middelen zijn er nodig? Waar moeten we een vacature plaatsen? Hoe veel kost het? Kunnen we niet beter uitbesteden?

Kortom, waar moet jij je zoektocht naar een nieuwe collega beginnen?

Zelf zoeken of uitbesteden?

Eigenlijk om het terug te brengen naar de kern zijn er om te beginnen twee opties:

  1. Je gaat zelf op zoek naar een nieuwe collega;
  2. Je besteed het vinden van de ideale kandidaat uit aan een recruitmentbureau.

Deze twee opties hebben allebei zijn voor en nadelen. Het verschilt dan ook per organisatie welke optie het beste aansluit op de wensen en mogelijkheden.

Zo kan je zelf een zoektocht naar een nieuwe collega gaan opzetten. De voordelen die hieraan hangen is dat jij zelf het beste weet wat je zoekt. Maar denk ook is aan de kosten. Een recruitmentbureau betaal je pas achteraf, omdat zij meestal volgens het ‘no cure, no pay’ principe werken. Dit houdt in dat je pas hoeft te betalen, zodra jij een nieuwe collega via hun aanneemt. Vinden zij geen geschikte kandidaat? Dan kost het je niks. Echter zijn de fee’s die door recruitmentbureaus gevraagd worden enorm hoog. Zo kan je zomaar €10.000 kwijt zijn aan de werving van jouw nieuwe collega. Ben je dan nog zo blij?

Zodra je zelf gaat zoeken hangen hier echter ook kosten aan verbonden. Jouw vacature online uitzetten op de verschillende jobboards is niet goedkoop. De prijzen variëren, maar per vacature ben je zo €99 tot €500 kwijt. En dan moet jij je nog verdiepen in de jobboards. Welke sluit het beste aan bij de kandidaat die jij zoekt? Welke heeft het beste bereik? Zet je alles in op één bekend jobboard of meerdere die wat onbekender zijn?

En dan kan het nog goed voorkomen dat er maar weinig sollicitaties uitkomen. Of dat er tussen de sollicitaties geen geschikte kandidaat zit. Dan zal je wellicht actief moeten gaan zoeken naar kandidaten. Recruitmentbureaus zijn hier weer in gespecialiseerd. Zij hebben een database met kandidaten, maar kunnen ook de database van verschillende jobboards gebruiken. Of kandidaten zoeken en benaderen via bijvoorbeeld LinkedIn. Wat zeker een voordeel is in deze krappe arbeidsmarkt.

Ben je er al uit en wil je zelf de werving oppakken. Bekijk dan onze pagina over hoe je een begin kan maken via onderstaande button:

 

Staffchain: de tussenoplossing

Er is nog een tussenoplossing. Zo is Staffchain in het gat tussen eigen werving en uitbesteding gesprongen. Staffchain is een wervingspartner, wij werven die nieuwe collega dus samen met jou!

Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om ons alleen de vacaturetekst te laten (her)schrijven en de vacature online uit te zetten op zo’n 20 jobboards. Daarna komen de sollicitaties bij jou binnen en pak je zelf de werving op. Je gaat de kandidaten dus zelf benaderen en met ze in gesprek om ze te beoordelen. Dit doen wij al vanaf €149, wat zelfs goedkoper is dan als je de werving volledig in eigen handen houdt!

Daarnaast hebben wij de kennis en kunde van een recruitmentbureau in huis. Waardoor je alsnog voor volledige uitbesteding kan kiezen. Hierbij gaan wij ook headhunten en actief op zoek naar de geschikte nieuwe collega voor jou!

Ons aanbod hebben wij onderverdeeld in verschillende vacaturepakketten. Er zijn dus verschillende verhoudingen van hoe wij samen de werving met jou kunnen oppakken. Benieuwd? Bekijk dan via onderstaande button onze vacaturepakketten:

 

Heb je verder nog vragen? Dan zijn wij bereikbaar via 085 902 2100 of mail ons op [email protected].

De zoektocht naar een nieuwe collega: zelf doen of uitbesteden?
Meer nieuws? Volg ons op social media