Uitzenden na een pakket

Yes! Je hebt via Staffchain de juiste kandidaat gevonden, een match! Maar wat nu? Ga je deze kandidaat meteen een contract aanbieden of wil je liever uitzenden? Je hebt namelijk de mogelijkheid om dit via Staffchain te doen. Best wel makkelijk toch dat wij ook hier jouw zorgen uit handen nemen?

De voordelen van uitzenden

Uitzenden na een pakket is erg geschikt om je vraag naar personeel op korte termijn op te lossen. Als werkgever profiteer je direct van de kennis en kunde van de medewerker, maar je hoeft geen vast dienstverband aan te gaan. Kortom, flexibel met weinig risico’s. En wil je tussentijds de medewerker toch een contract aanbieden? Dan kan dat ook!

Overige voordelen van uitzendkrachten zijn:

  • Het bespaart werk en zorgen over je medewerker, omdat dit uit handen genomen wordt;
  • De administratie rondom de uitzendkracht wordt ook uit handen genomen;
  • Je zit niet vast aan een uitzendkracht, je kan de werkzaamheden elk moment opzeggen (let op! De uitzendkracht kan dit zelf ook);
  • Bij (langdurige) ziekte krijg je niet te maken met de ziektekosten;
  • En ben je erg enthousiast over de uitzendkracht? Dan kan je alsnog een contract aanbieden.Een paar voorbeelden waardoor je voor uitzenden kan kiezen:

  • Vanwege flexibiliteit wil je de nieuwe medewerker eerst op uitzendbasis laten starten. Echter zijn de prestaties van deze nieuwe medewerker erg goed waardoor je toch een vast dienstverband wil aangaan. Dit kan! Dus bied je een contract aan en gaat het uitzenden over op een dienstverband.
  • Vanwege een dreigende onderbezetting door seizoensomstandigheden, zoals vakantie. Op uitzendbasis kun je als werkgever snelle en tijdelijke vakantiekrachten aannemen en ook voor langere periode als de werkzaamheden zich voort blijven zetten.
  • Vanwege een aankomend verlof, bijvoorbeeld een zwangerschapsverlof. Gaat een collega met zwangerschapsverlof en wil je haar in die maanden laten vervangen? Dan kun je via Staffchain tijdelijk op uitzendbasis een nieuwe collega aannemen.
  • Vanwege ziekte van een collega. Is een werknemer voor langere tijd uit de roulatie, maar is het plan wel dat hij of zij op lange termijn weer aan de slag gaat, dan is een collega op uitzendbasis een goed idee. Dit geeft je flexibiliteit om de werkzaamheden van deze collega tijdelijk op te vangen.
  • Vanwege tijdelijke lastendruk op een specifieke arbeidsplek. Bijvoorbeeld omdat een managementfunctie tijdelijk nodig is bij de implementatie van een nieuw softwaresysteem of een ander project. Met een interim professional op detacheringsbasis, kun je deze tijdelijke drukte het hoofd bieden en als organisatie verder groeien.

Meer informatie

Wil je toch nog even met ons sparren over de mogelijkheden? Of ben je nog op zoek naar een geschikte kandidaat? Bel ons dan op 085 902 21 00 of plan een gratis call in via onderstaande button: